Kære elev

Hos Viborg Katedralskole er der plads til alle, der har lyst til at opleve, hvordan det er at være gymnasieelev.

Vælger du brobygning på Viborg Katedralskole sørger skolens elever og lærere for at give dig et godt indblik i, hvordan livet og hverdagen er som elev på skolen.

Dine dage i brobygning byder på rundvisning, introduktion til gymnasiet og ikke mindst undervisning i både kendte og nye fag. Du vil komme til at møde skolens elever både ude til undervisningen og rundt omkring på skolen. Og så vil du blive klogere på din fremtid.

Vi ved, at hverdagen som gymnasieelev ikke kun byder på lektier og undervisning, men også fællesskab og sjove stunder. Derfor introducerer vi dig også til de arrangementer og elevudvalg, du kan blive en del af på Viborg Katedralskole. Nogle af gymnasieeleverne vil selv fortælle dig om hverdagen på skolen og alt hvad det indebærer at være elev på Viborg Katedralskole. 

Vi glæder os til at se dig – og husk én ting: spørg løs, hvis du er nysgerrig eller i tvivl. 

Alt det praktiske

Når I ankommer til skolen på jeres første dag, skal I ikke gå ind på skolen. I mødes i skolegården, hvor nogle gymnasielever vil stå klar for at tage imod jer. De vil stå med et skilt, hvor jeres hold og skole fremgår. Gå direkte hen til dem, når I ankommer, så I undgår at blande jer for meget med de andre elever. 

Covid-19 retningslinjer

Den nuværende Covid-19 situation kræver, at vi passer godt på hinanden. Derfor har vi lavet en række tiltag for at passe godt på alle elever – VK-elever såvel som jer brobygningselever.  

Vi bruger alle skolens lokaler for at skabe afstand, og vi sørger for, at I er mindst muligt blandet på tværs af grundskolerne.

Undervejs har I undervisning i det samme lokale, hvor I også vil skulle opholde jer i pauserne. Det skyldes, at I så vidt muligt skal undgå at færdes på skolens fællesområder. Vi vil bede jer så vidt muligt tage jeres egen madpakke med, så I ikke skal ned i kantinen. 

I skal primært have undervisning på jeres brobygningshold, men I vil også få gange komme på besøg i en af vores klasser. Normalt ville I skulle deltage aktivt i undervisningen sammen med vores elever, men på baggrund af situationen skal I blot observere. Det gør I i lokaler, hvor det er muligt at holde afstand, ligesom I vil sidde nede bagerst i lokalet, hvorfra I kan observere en normal undervisningstime på gymnasiet. 

Desuden har vi en række retningslinjer på Viborg Katedralskole, som I skal overholde, mens I er på skolen:

- Når I befinder jer på skolens fællesområder, skal I altid sørge for at holde afstand. Når I går på gangene og trapperne, skal I holde til højre.

- Når I ankommer til og forlader et klasselokale, skal I sørge for at spritte bordet af (der er sprit i lokalet).

- Sørg for at vaske og spritte hænder regelmæssigt.

- Host i ærmet. 

Du må ikke møde på skolen, hvis du har selv de mindste tegn på sygdom (fx småforkølelse). Er du syg og er forhindret i at deltage i undervisningen undervejs i dit brobygningsforløb, skal du kontakte skolen på 8662 0655 eller på vibkat@slet-dette.vibkat.dk.

Vores forventninger

Vi forventer, at du deltager aktivt i undervisningen og medbringer skriveredskaber, lommeregner og evt. en bærbar PC eller Mac. Der kan være hjemmearbejde og forberedelse til timerne - dog ikke til første dag. Har du tilmeldt dig IB-brobygning foregår al undervisning naturligvis på engelsk.

 

Skoledagen

Vi starter normalt kl. 8.00, og vi har lektioner af 70 minutters varighed. Spisepausen afholdes kl. 11.55-12.25. Normalt ville vi invitere jer til at sidde sammen med vores elever i kantinen, men på grund af den nuværende situation, skal alle brobygningselever så vidt muligt opholde sig i klasselokalerne. Derfor opfordrer vi til, at I tager jeres egen madpakke med. 

I nogle af timerne kommer du til at have undervisning sammen med de andre elever i brobygning, og i andre er du en del af gymnasieelevernes undervisning. 

Læs meget mere om skolen her på sitet og find os på Instagram og Facebook.

Skolens adresse

Viborg Katedralskole, Gl. Skivevej 2, 8800 Viborg

Kontakt

Ved spørgsmål kontaktes uddannelseschef Majken Kruse på 86620655 eller ve@vibkat.dk

Spørgsmål vedrørende IB rettes til IB Coordinator, Mads Fedder Henriksen mf@slet-dette.vibkat.dk

Vi glæder os til at møde dig!

Skemaer

Klik på nedenstående links og følg med i skemaet.