Læs mere om skolens sjæl, studieretninger, fester, sport, galla, kollegium og meget mere...

På Viborg Katedralskole bliver du en del af et ambitiøst fagligt miljø, hvor vi tager din læring alvorligt. Her er det okay at ville noget - og vi hjælper dig på vej. Sammen skaber vi den høje kvalitet i dagligdagen, som kendetegner skolen. 

VK er en stor skole med ca. 1150 elever, og det giver dig nogle fantastiske muligheder. For eksempel kan vi ikke bare udbyde, men også oprette flere forskellige studieretninger, sprog og valgfag. Der er samtidig et væld af fællesarrangementer, efter skole-tilbud og elevorganisaioner.

Mange af vores elever fremhæver det sociale liv på skolen. Ud over Danmarks ældste elevorganisation, festudvalget Minerva, er der bl.a. Grøn VK, Radio Wad Up, Cafeudvalg, Scienceklub, Rollespilsklub, Debatklub, frivillig billedkunst, MGP-udvalg, LAN-arrangementer, Musical, hyggelig lektiecafe, forskellige sportstilbud og meget, meget mere. 

Vælger du Viborg Katedralskole, tør vi godt love dig tre uforglemmelige år med spændende undervisning, dedikerede lærere, gode kammerater og fantastiske fællesskaber.

DET ALMENE GYMNASIUM

STX som ungdomsuddannelse

Med en STX fra VK bliver du særdeles godt rustet til videre uddannelse og til at begå dig i verden i det hele taget. Du får her en bred ungdomsuddannelse på et højt niveau – en uddannelse, der åbner dørene for dig bagefter. 

En STX har både fokus på at være studieforberedende og alment dannende. Den åbner verden og udvider din horisont. Du får viden inden for naturvidenskab, sprog, kultur og samfundsforhold, samtidig med at du får lov til at fordybe dig i fag, du synes er særligt spændende.

Viborg Katedralskole udenfor.

Grundforløbet

STX-uddannelsen starter med et grundforløb på 3 måneder, hvor du kan danne dig et overblik over de mange muligheder, du har. Derfor består grundforløbet af to introducerende forløb: naturvidenskabeligt grundforløb og almen sprogforståelse. Derudover bliver du også introduceret til de mange studeretninger og fag, du kan vælge. Når du starter på VK, skal du derfor kun beslutte dig for, hvilket 2. fremmedsprog og hvilket kreative fag, du gerne vil have.

 

Studieretninger & uddannelsens opbygning

Efter grundforløbet skal alle vælge en studieretning, som kan være naturfaglig, samfundsfaglig, sproglig eller kunstnerisk. 

Studieretningerne består af mindst ét fag på A-niveau - i nogle tilfælde af flere. Dine studieretningsfag spiller sammen på tværs af undervisningen. Udover dine studieretningsfag har du en række obligatoriske fag, et 2. fremmedsprog og valgfag.

Du kan læse mere om de mange studieretninger, fagene på studieretningerne og deres indhold her.

 

 

Uddannelsens opbygning

På VK kan du vælge mellem fire kunstneriske fag: musikbilledkunstdramatik og mediefag. Du har faget i 1g og kan desuden vælge fagene som valgfag og musik som studieretningsfag. De naturvidenskabelige fag er ud over fysik: kemi, biologinaturgeografi og informatik. Vi tilrettelægger det således, at du har en stor grad af valgfrihed mellem fagene. 

På VK har vi særdeles mange sprog at vælge imellem, når det kommer til 2. fremmedsprog. Du kan vælge at fortsætte med tysk eller fransk fra grundskolen. Her vil faget afsluttes efter 2g (tysk kan du senere vælge at hæve til A-niveau i 3g). Du kan også vælge et begyndersprog. På VK kan du vælge imellem spansk, fransk, italiensk eller kinesisk. Begyndersprog er på A-niveau (dvs. et 3-årigt fag), medmindre du vælger en sproglig studieretning, hvor det er muligt at afslutte det efter 2g. Endelig har vi de klassiske sprog græsk og latin, som du kan vælge i en studieretning - latin kan desuden vælges som valgfag.

Du kan finde en liste over alle fagene på stx-uddannelsen (2017)

Det fulde regelsæt for fagenes sammensætning finder du her. Derudover kan du læse en uddybende forklaring af reglerne på UddannelsesGuiden.dk