Læs mere om dine muligheder for at kombinere idræt og uddannelse

Idrætsgymnasiet giver dig mulighed for at kombinere sport og uddannelse. På idrætsgymnasiet får du optimale muligheder for at kombinere en gymnasieuddannelse på et højt fagligt niveau med din passion for sport.

I tæt samarbejde med lokale klubber giver vi dig nogle spændende og lærerige år. Du vil opleve et fantastisk fællesskab med skolens ca. 150 andre sportselever. Som sportselev har du desuden gratis adgang til skolens nye træningscenter, ligesom skolen har et topmoderne idrætsfysiologisk testcenter med mulighed for bl.a. at lave VO2-maxtest, samt diverse hoppe- og sprinttests.

Elever i solen

Din indgang til skolens sportsstudieretninger

Som kommende sportselev har du to mulige indgange til skolens to sportsstudieretninger:  

Indgang A:

Er du håndbold- eller fodboldspiller, har vi en unik mulighed for at kombinere sport og uddannelse med bl.a. to ugentlige fodbold- eller håndboldtræninger. Her stilles der ikke krav til dit sportslige niveau, og der er heller ikke en forventning om, at du er medlem af en bestemt klub.

Indgang B:

Dyrker du din sport på højt niveau, har vi, i samarbejde med Viborg Elite, en spændende mulighed for at kombinere elitesport og uddannelse med bl.a. to ugentlige morgentræninger. Dette gælder for alle sportsgrene, også fodbold- og håndboldspillere.

Begge studieretninger er tre-årige og med samme høje faglige krav og forventninger, som skolens mange andre studieretninger. Forskellen er, at du på idrætsgymnasiet vil opleve at sport og fysisk aktivitet er en integreret del af din skoledag. Du vil udover dine studieretningsfag have en række obligatoriske fag, såsom dansk, engelsk, matematik og historie. Du skal også supplere med nogle valgfag, her kan du bl.a. vælge: psykologi, erhvervsøkonomi, innovation og astronomi. De to studieretninger kan i øvrigt også vælges som almindelige studieretninger, altså uden morgentræning eller håndbold- og fodboldundervisning.

Elev, der løber

Specielt for Indgang B

Når du søger om optagelse på idrætsgymnasiets indgang B, skal du udover at søge om optagelse på skolen også søge om optagelse i Viborg Elite. Her finder du ansøgningsskema og dataskema.

Samarbejdspartnere

Idrætsgymnasiets samarbejdspartnere: Viborg FF, Viborg HK, Team Viborg, FK Viborg, Viborg Elite, Team Danmark, Viborg Svømmeklub, Hald Ege Efterskole, Højskolen Hald Ege, Friskolen Hald Ege, Viborg Gymnastik Forening, Eliteklasserne på Nordre Skole, Sabaki - Viborg Karate Skole, Viborg Atletik og Motion, Gym College og Aarhus Universitet Elitesport. 

Læs mere om idrætsgymnasiet og dine muligheder i idrætsgymnasiets brochure. Brochuren er placeret i venstre side. Har du eller din familie spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger angående idrætsgymnasiet og dine muligheder for at kombinere sport og uddannelse, er I meget velkomne til at kontakte uddannelseschef Anders Høgenhaug Johnsen på ah@slet-dette.vibkat.dk eller 86620655.