Viborg Katedralskole har en række aktiviteter for elever, der vil noget ekstra ved siden af den almindelige undervisning. 

Akademiet for Talentfulde Unge

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er for elever, der savner faglige udfordringer i gymnasiet. Tilbuddet er målrettet gymnasieelever, der er dygtige og engagerede i de fleste fag i skolen, men savner at "nørde" med andre elever med samme interesser. Læs mere om ATU og ansøg her.

SubUniversity

SubUniversity er for udvalgte talentfulde elever, der primært kommer fra ikke-akademiske hjem, men som har potentiale til at gennemføre en lang videregående uddannelse. Forløbet har derfor til formål at give deltagerne indsigt i hvad en universitetsuddannelse indebærer. Talentforløbet foregår i 2.g, hvor eleverne deltager i en række workshops, aktiviteter og foredrag på Aarhus Universitet. Eleverne tildeles to universitetsstuderende, som igennem hele forløbet fungerer som deres mentorer. Læs mere om SubUniversity her.

Cambridge Advanced English

Hvis man har et fornuftigt niveau i engelsk er der mulighed for at tilmelde sig et forløb på ca. 50 timer i Cambridge Advanced English, der kan afsluttes med en eksamen i Aarhus. Forløbet begynder ved skolestart, og når foråret kommer kan man tilmelde sig eksamen (pris ca. 2400 kr.) og sikre sig et "Certificate". Forløbet er derfor relevant for elever, der søger adgang til videregående uddannelser i udlandet. Der er et begrænset antal pladser på holdet, og den enkelte elev optages på baggrund af dennes karakterer i engelsk samt engelsklærerens vurdering. Forløbet er primært for 2.g'ere, og undervisningen er én gang om ugen, i 6. modul.

Tavle

Art GK

Er din store interesse musik, billedkunst, musical, teater eller skrivekunst? Vil du gerne dygtiggøre dig, samtidig med at du tager en gymnasieuddannelse?

Så er Art-GK helt sikker noget for dig. I et tæt samarbejde mellem Kulturskolen Viborg og Viborg Katedralskole kan du netop begge dele. 

Læs mere om Art-GK i folderen her.

Musikalsk Grundkursus (MGK)

MGK er en af de muligheder, du har, når det kommer til ART-GK. MGK er et 3-årigt overbygningskursus, der er knyttet til en musikskole. Såfremt undervisningen kombineres med en gymnasial uddannelse er det muligt at forlænge forløbet med et år. Forløbet er for unge mellem 14 og 25 år, og det er gratis for eleven at deltage. Der er som minimum 6-7 ugentlige undervisningstimer, hvilke der er mødepligt til. Formålet med MGK er at forberede til optagelse på musikkonservatoriet eller en videregående musikuddannelse. Optagelsesprøverne finder sted i foråret, og du kan ansøge her.

Certifikat i Science

Viborg Katedralskole er et af de gymnasier i Danmark, der er certificeret inden for Science og Talent. Kravene til skolerne for at blive certificeret er følgende:

 • Talentaktiviteter i naturvidenskab
 • Elever der deltager i nationale konkurrencer og nationale events
 • Elever der deltager i forløb hos ScienceTalenter
 • Naturvidenskabelige talentforløb med lokale grundskoler
 • Samarbejde med videregående naturvidenskabelige uddannelser
 • Samarbejde med virksomheder, hvor naturvidenskaben er i fokus
 • En opdateret talentstrategi, som er godkendt af ScienceTalenter
 • Elever der skriver SRP i samarbejde med virksomheder, universiteter eller ScienceTalenter
 • Have mindst en uddannet talentvejleder tilknyttet gymnasiets talenttilbud
 • Alle lærere er bevidste om gymnasiets talentstrategi
 • Alle elever kender til gymnasiets talenttilbud
 • Der stadig arbejdes med udviklingen af den naturvidenskabelige didaktiske praksis
 • Alle naturvidenskabelige elever møder naturvidenskabelige rollemodeller hvert år
 • Alle elever får inspiration til en fremtid med naturvidenskab
 • Der skabes en kultur på gymnasiet, hvor det er cool at være klog

DM i Science

Et forløb for primært 1.g'ere (deltagergrænse på 16 år året før olympiaden), der har stor interesse for biologi, fysik og kemi. Man deltager på hold af 3 personer, og de to bedste danske hold går videre til den Europæiske Science Olympiade.

OL i biologi, fysik og kemi

Der afholdes hvert år indledende runder for OL i henholdsvis biologi, fysik og kemi på Viborg Katedralskole for primært 3.g elever med biologi (A), og/eller fysik(A) og/eller kemi(A). Konkurrencen består af en række opgaver, og de bedste besvarelser har mulighed for at gå videre til en dansk finale og efterfølgende en international finale.

Science Club

En klub for Viborg Katedralskoles elever, der interesserer sig for og udviser talent for naturvidenskab. Der bliver udbudt forskellige forløb: Matematik og lægemiddeludvikling, ølbrygning, medicinalkemi og astronomi. Udover de faglige forløb arrangeres der også deltagelse i foredrag på Aarhus Universitet.