Bliv klogere på kollegiets kerneværdier, fællesskabet, lektiecafé, faciliteter og meget mere...

- Er en oplagt mulighed for dig, som vil i gymnasiet og er klar til at flytte hjemmefra

På Sigma Kollegiet bor du på eget værelse i trygge omgivelser med ca. 40 andre unge gymnasie- og IB-elever fra Viborg Katedralskole. Sigma Kollegiet er for dig, som er klar til at flytte hjemmefra og ønsker at bo sammen med andre unge fra skolen.

Sigma Kollegiet er et samarbejde mellem Boligselskabet Sct. Jørgen og Viborg Katedralskole med det formål at give dig nogle gode muligheder for et godt ungdomsliv sammen med andre unge samtidig med, at du kan koncentrere dig om din skolegang. Du lejer værelset af Boligselskabet Sct. Jørgen, men ansøger gennem Viborg Katedralskole. 

På Sigma Kollegiet får du

-          Centralt placeret bolig tæt på både bymidte og Viborg Katedralskole

-          Mulighed for masser af nye venner

-          Trådløst internet

-          Mulighed for tilkøb af madordning

-          Frihed under ansvar!

Husleje og andre praktiske forhold

Huslejen er pr. 1. august 2017 kr. 2600 om måneden. Der vil forekomme en mindre årlig stigning. Huslejen er inklusiv el, vand og varme samt trådløst internet. Du vil modtage oplysninger om betaling direkte fra boligselskabet Sct. Jørgen. Har du spørgsmål herom eller spørgsmål vedrørende værelser mv., er du velkommen til at kontakte boligselskabet Sct. Jørgen på .  87925925

Indskud

Der betales et indskud på kr. 3000. Ungdomsboligen skal efterlades rengjort og i samme stand, som den er overtaget. Hvis værelset er misligholdt, betales for udbedring af skaderne. Du skal selv male værelset, hvis du ønsker det malet. Der er B-ordning. Læse mere herom længere nede på siden.

SU – statens uddannelsesstøtte

Når man fylder 18 år, vil de fleste beboere opfylde kravene til at modtage udeboende SU. Du er velkommen til at kontakte skolen for informationer om SU. Læs mere om krav og beløbsstørrelser på su.dk.

Værelser

Du får dit eget værelse med internetadgang. Der er forskel på værelsernes størrelse og om du har eget badeværelse og køkken eller skal dele faciliteterne med flere. Vi opfordrer dig derfor til, at du på forhånd ser det værelse, som du er blevet tildelt. Du kan læse mere om værelsestyperne i ansøgningsskemaet. Vi kan dog ikke love at du får den værelsestypen, som du ønsker.

Optagelse

For at blive optaget skal du udfylde og sende ansøgningsskema til Sigma Kollegiet til uddannelseschef Anders Høgenhaug Johnsen på ah@vibkat.dk. Du skal være kommende eller nuværende elev på Viborg Katedralskole, for at bo på Sigma Kollegiet. Boligerne lejes af Boligselskabet Sct. Jørgen, men formidles af Viborg Katedralskole. Du finder ansøgningsskema her:  (ansøgningsskema)

Fremvisning

Du og din familie er meget velkomne til at besøge os. Fremvisning kan aftales med vicevært Carsten Axelsen på logos@slet-dette.bjsviborg.dk. Læs mere her

 

 

Louise Ladegaard, Sigma Kollegiet:

- Værelserne på Stadion Allé giver en fed mulighed for at flytte hjemmefra, mens man går på gymnasiet. Her er ingen lærere, der ser med fra sidelinjen - og man starter sit liv som udeboende på egen hånd.

Personale tilknyttet Sigma Kollegiet

Der er fire personer, som alle har en tilknytning til Sigma Kollegiet, og som vil være med til at skabe nogle gode og trygge rammer for dig og alle dine nye naboer. Det er dog vigtigt, at du er bevidst om, at der er tale om et kollegium uden egentligt opsyn. Du skal altså selv være i stand til, at få din hverdag til at fungere og passe din skole.

Sigma-lærer Thomas Jensen. Thomas vil sammen med dig og alle dine nye naboer lave forskellige sociale aktiviteter, sådan at du lærer de andre at kende. Det vil selvfølgelig være mest i begyndelsen af skoleåret, men også i løbet af skoleåret. Nogle aktiviteter vil kun være for jer på Sigma Kollegiet, andre vil være sammen med beboerne på skolens kollegium. Thomas vil også være opmærksom på og føre tilsyn med oprydning og rengøring mv. i et begrænset omfang.

Studievejledere Bettina Værum Johansen og Rikke Bramming. Bettina og Rikke vil være opmærksom på om der er eventuelle fraværsproblemer på skolen. Årsagen til, at vi har studievejledere med særligt vægt på dig og de andre Sigma-elever, er, at du er flyttet hjemmefra, og dine forældre ikke på samme måde kan være opmærksom på dig og din skolegang.

Uddannelseschef Anders Høgenhaug Johnsen formidler lejemålene og vil i samarbejde med de tre øvrige være med til at skabe nogle gode og trygge rammer. Værelserne lejes af Boligselskabet og spørgsmål mv. angående værelset og lejemålet rettes direkte til Boligselskabet Sct. Jørgen eller husmor Liss Kristensen. 

Møbler

Værelserne er umøblerede, udover et klædeskab. Du skal altså selv møblere værelset, ligesom du også selv skal sørge for service mv.

Laura Møller Boelskifte, Sigma Kollegiet:

- Det er rigtig hyggeligt at bo her. Det er anderledes end at bo hjemme, fordi man lærer at være selvstændig. Jeg skal selv have styr på økonomi, vask og alle andre daglige pligter. Jeg er glad for at bo på Sigma Kollegiet, især fordi jeg er lidt tættere på det hele.

Madordning

Der er mulighed for at tilmelde dig en madordning, som er gældende alle skoledage, hvis du ønsker det. Alle måltider foregår på skolens kollegium. Der er morgenmad fra 7.00-8.00, frokost fra 11.55-12.25 og aftensmad fra 17.45-18.30.

 

Du kan vælge mellem følgende madordninger:

Madordning. Måltider inkluderet:

Pris pr. skoledag:

Madordning 1 - frokost:

Varm ret til frokost

25kr.

Madordning 2 – morgenmad og frokost: Morgenmadsbuffet og varm ret til frokost

 

40kr.

Madordning 3 - Frokost og aftensmad:

Varm ret til frokost og rugbrød og pålæg samt lun ret til aftensmad

50kr.

Madordning 4 – morgenmad, frokost og aftensmad: Morgenmadsbuffet, varm ret til frokost og rugbrød og pålæg samt lun ret til aftensmad

65kr.

 

Betaling for madordningen foregår via skolen. Ovenfor er prisen pr. skoledag. Der vil blive lavet en månedlig opkrævning. Når du har valgt madordning, er den bindende og gældende indtil du opsiger den. Madordningen kan opsiges med udgangen af indeværende måned. Spørgsmål angående madordning kan rettes til Anders Høgenhaug Johnsen på 86620655 eller ah@slet-dette.vibkat.dk.Tilmelding til madordning sker på ah@slet-dette.vibkat.dk

Læge tilknyttet Sigma Kollegiet

Vi har tilknyttet en læge til Sigma Kollegiet og skolens kollegium, som er placeret Sct. Mathiasgade 19B 2.th. i Viborg midtby. Du skal blot beholde din nuværende læge i din hjemkommune, hvis du er bosat i Danmark. 

Vaskeri og rengøring

Der er et lille vaskeri kun for jer Sigma-elever. Til opgangen, gangarealerne samt fællesrummet er der rengøringspersonale, som gør rent. Vi forventer selvfølgelig, at du behandler både fællesarealer og værelset på ordentlig og forsvarlig vis. Dit eget værelse samt området, som du deler med din eller dine nærmeste naboer, skal I selv holde pænt og rent. 

Husregler og pligter

Husreglerne på Sigma Kollegiet kan sammenfattes i én sætning:

 

Man skal opføre sig ordentligt!

 

Denne regel udtrykker kort og selvfølgeligt, at det nødvendige sociale fællesskab kræver hensynsfuldhed, omtanke og civiliseret adfærd af alle:

  • Over for kammerater og personale

  • I forhold til kollegiets bygninger og faciliteter

  • Civiliseret adfærd betyder også, at alle regler samt personalets anvisninger ubetinget skal følges, og at man skal deltage i de fælles pligter.

  • Du skal deltage i pligterne – se under ”Dine pligter”.

  • Der er alkoholforbud på alle skoledage. Fredage og lørdage er det på værelserne tilladt at drikke alkohol men med hensyntagen til naboer mv.

  • Misbrug af alkohol eller omgang med hash eller andre narkotiske stoffer af enhver art er uforeneligt med at være gymnasieelev og beboer på Sigma Kollegiet og vil normalt uden varsel medføre bortvisning. Ved begrundet mistanke kan der stilles krav om test for narkotiske stoffer. Dette sker i givet fald hos en læge. Forbuddet mod indtagelse af stoffer gælder også uden for området.

  • Sigma Kollegiet er røgfrit. Man skal altså forlade matriklen for at ryge. Overtrædelse af rygeloven betragtes som hærværk og kan medføre erstatningskrav til dækning af udgifter til rengøring og nymaling.

 

Hvis regler eller anvisninger brydes, stilles man til ansvar herfor. Sanktionerne varierer i forhold til foreteelsens art og kan være en advarsel, midlertidig bortvisning eller i grove tilfælde permanent bortvisning. Hvis man ødelægger noget af boligselskabets ejendom, er man erstatningspligtig. Det skal desuden nævnes, at hvis det vurderes, at en beboer er til fare for sig selv eller andre, vil vedkommende blive bortvist fra Sigma Kollegiet.

Dine pligter

Oprydning og rengøring

Alle beboere er forpligtet til at være med til at sørge for at behandle fællesarealerne ordentligt og bl.a. rydde op efter sig selv. Du skal selv holde orden og gøre rent på eget værelse.

Du skal sammen med dine naboer mindst en gang om ugen gøre badeværelse og køkkenet rent. En opgave, som I enten gør sammen eller skiftes til.

Gæster

Du er ansvarlig for dine gæster. Det betyder, at det er dig, der har ansvaret for, at de overholder stedets regler.

Nattero

Efter kl. 22 skal der være nattero. Alle aktiviteter og al færdsel efter dette tidspunkt skal foregå på en måde, så andre ikke forstyrres.

Ferier

Du må gerne bo i ungdomsboligerne i skoleferierne. Du kan dog ikke få hjælp og støtte i skolernes ferie.

Udmeldelse

Du skal gå på Viborg Katedralskole, for at bo på Sigma Kollegiet. Du skal derfor fraflytte Sigma Kollegiet når du stopper på skolen. Udmeldelse af Sigma Kollegiet kan kun ske skriftligt til boligselskabet Sct. Jørgen og med 6 ugers varsel fra den 1. i måneden. Er ud under 18 år, skal indehaveren af forældremyndigheden underskrive udmeldelsen.