Studievejledning

Studievejlederens vigtigste opgave er at hjælpe og støtte skolens elever til at gennemføre gymnasieuddannelsen. Studievejlederen er knyttet til bestemte klasser og arbejder tæt sammen med klassens lærere.

Man kan som elev altid henvende sig til sin studievejleder med såvel skolerelaterede som private problemstillinger og spørgsmål. Studievejledernes træffetider fremgår af Lectio, men de kan også kontaktes vha. en besked i Lectio.

Lektiecafé

Hver uge er der fem lektiecaféer på Viborg Katedralskole. Her kan du få hjælp til dine daglige lektier og til dine afleveringer. Caféerne foregår i biblioteket og i pejsestuen på kollegiet. Der bliver hygget og arbejdet med lektierne i en afslappet stemning. Alle er meget velkomne.

På skolens bibliotek:
Mandag: kl. 14-16: humaniora/samfundsfag
Tirsdag: kl. 14-16: humaniora/samfundsfag
Onsdag: kl. 14-17: naturvidenskab
Torsdag: kl. 14-17: naturvidenskab

På kollegiet:
Tirsdag: kl. 18.30-20.30
Torsdag: kl. 18.30-20.30

Læsevejledning

Skolen har to læsevejledere, som kan give hjælp og vejledning, hvis du har særlige problemer med stavning, skrivning, læsning eller forståelse af tekster. Alt efter hvad du har vanskeligheder med, kan vi give dig træning på hold eller enkeltvis i f.eks. at sætte farten på din læsning op, lære at læse og forstå tekster bedre osv.

Henvend dig til Rikke Fjellerup eller Anne Zimmer på: rf@vibkat.dk eller az@slet-dette.vibkat.dk. Læs folderen om læsevejledning ved at klikke her. Vi har kontor ved siden af studievejledningen.

Psykolog

Katedralskolen har tilknyttet gymnasiepsykolog Lisbeth Hedegaard og samtaleterapeut Tina Pedersen, der tilbyder en samtale eller et samtaleforløb. Du kommer i kontakt med Lisbeth eller Tina via uddannelseschef Lene Gade (lg@slet-dette.vibkat.dk) eller ved at kontakte din studievejleder. Alle kan henvende sig.